Menu Sylwestrowe
MENU BAL SYLWESTROWY
PRZEKĄSKA W STOLE
Łosoś marynowany w soli morskiej i cukrze trzcinowym z sosem z musztardy dijon i świeżej mięty
DANIE GŁÓWNE SERWOWANE
Gicz jagnięca podawana w sosie z czerwonego wina,do tego zapiekanka gratin i grillowane warzywa.
ZIMNY BUFET PRZEKĄSKOWY
- Karczek z musem chrzanowym,brzoskwiniami i szczypiorkiem
- Marynowany matias z jabłkami,czerwoną cebulą i zielem angielskim
- Domowy pasztet z tartym chrzanem ,żurawiną ,i marynatami podawany
- Łosoś wędzony z sosem kopoerkowym na greckim jogurcie
- Polędwiczka wieprzowa z sosem tatarskim podawana
- Kąski z wędzonego kurczaka z pomarańczami i redukcją balsamiczą
- Sałata lodowa z kolorowymi warzywami oraz sosem vinegrette
- Sałatka na grecki sposób z marynowanymi oliwkami i słonym serem
- Świeże pieczywo, masło, pikle,marynaty
BUFET GORĄCY
- Dzik duszony w czerwonym winie z ziołami i czosnkiem niedżwiedzim
- Schabik w sosie pieczeniowym z dodatkiem świeżego tymianku
- Udziec z indyka marynowany w wędzonej soli morskiej
- Sandacz na emulsji porowej z dodatkiem koperku i wiejskiej śmietany
- Bigos hultajski w mięso i grzyby bogaty, dobrze pieprzem doprawiony
- Ziemniaki z masłem i koperkiem,kopytka z zieloną natką pietruszki
- Warzywa gotowane na parze z masłem i migdałami
- Warzywa grillowane z ziołami prowansalskimi
NA SŁODKO
- Cream brulle,
- Jabłka prażone z cynamonem,
- Śliwki z cukrem trzcinowym,
- Ciasta z naszej cukierni
NAPOJE W PAKIECIE SYLWESTROWYM
- Kawa, herbata, woda z cytryna i miętą, soki 100%, napoje gazowane.
- Alkohol/ Wódka 0,5 l na parę wymiennie z czerwonym winem 0,7 l na parę