Menu Sylwestrowe

MENU BAL SYLWESTROWY

PRZEKĄSKA W STOLE

Łosoś marynowany w soli morskiej i cukrze trzcinowym z sosem z musztardy dijon i świeżej mięty

DANIE GŁÓWNE SERWOWANE

Gicz jagnięca podawana w sosie z czerwonego wina,do tego zapiekanka gratin i grillowane warzywa.

ZIMNY BUFET PRZEKĄSKOWY

  • Karczek z musem chrzanowym,brzoskwiniami i szczypiorkiem
  • Marynowany matias z jabłkami,czerwoną cebulą i zielem angielskim
  • Domowy pasztet z tartym chrzanem ,żurawiną ,i marynatami podawany
  • Łosoś wędzony z sosem kopoerkowym na greckim jogurcie
  • Polędwiczka wieprzowa z sosem tatarskim podawana
  • Kąski z wędzonego kurczaka z pomarańczami i redukcją balsamiczą
  • Sałata lodowa z kolorowymi warzywami oraz  sosem vinegrette
  • Sałatka na grecki sposób z marynowanymi oliwkami i słonym serem
  • Świeże pieczywo, masło, pikle,marynaty

BUFET GORĄCY

  • Dzik duszony w czerwonym winie z ziołami i czosnkiem niedżwiedzim
  • Schabik w sosie pieczeniowym z dodatkiem świeżego tymianku
  • Udziec z indyka marynowany w wędzonej soli morskiej
  • Sandacz na emulsji porowej z dodatkiem koperku i wiejskiej śmietany
  • Bigos hultajski w mięso i grzyby bogaty, dobrze pieprzem doprawiony
  • Ziemniaki z masłem i koperkiem,kopytka z zieloną natką pietruszki
  • Warzywa gotowane na parze z masłem i migdałami
  • Warzywa grillowane z ziołami prowansalskimi

NA SŁODKO

  • Cream brulle,
  • Jabłka prażone z cynamonem,
  • Śliwki z cukrem trzcinowym,
  • Ciasta z naszej cukierni

NAPOJE W PAKIECIE SYLWESTROWYM

  • Kawa, herbata, woda z cytryna i miętą, soki 100%, napoje gazowane.
  • Alkohol/ Wódka 0,5 l na parę wymiennie z czerwonym winem 0,7 l na parę

 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij